Pages

25 Eylül 2012 Salı

SÖZ BOHÇASI VE YAPILMASI GEREKENLER


SÖZ BOHÇASI VE NİŞAN AKSESUARLARI İÇİN TIKLAYIN ---
CEYYİZ.COM


Genel olarak kız isteme merasimi kızın evinde yapılır. Ailenin erkek tarafından büyüğü veya ailenin değer verdiği kişi, kızı ailesinden "Allah'ın emri, Peygamberin kavliyle ister." Hemen ardından söz kahveleri ikram edilir. Genç çifte yüzükler takılırken, geleneksel bir konuşma yapılıp kurdele kesilir. Hatta bekar ve evde kalmışlara (!) kurdeleden birer parça kesilerek verilir. Kurdele ne kadar kısa ise evlenme o kadar yakın zamanda gerçekleşir diye de bir rivayet vardır.
Bu tip merasimlerde her iki tarafında ilk mürvetlerinin olmasından dolayı, bir takım tecrübesizliklerden kaynaklanan, yanlış anlamalar ve alınganlıklar olabilir. İşte bu noktada size çok iş düşüyor. Mümkün mertebe olayları alttan alarak, sakince çözümlenmesini sağlamalısınız. Unutmayın ki düşüncesizce yapılan davranışlar ömür boyu süren kırgınlıklar ve küskünlükler yaratır.
Söz gecenizde kıyafetinizde aşırıya kaçmamanızı öneriyoruz. Gelin adayları sade bir etek-gömlek veya elbise, sade makyajla tamamlanmış bir saç modeli; damat adayları ise şık bir takım elbise, uyumlu bir kravat seçmeli, saç ve sakal tıraşını yaptırmış olmalılar. Unutmayın hiç bir anne-baba böyle bir gecede moda dergisinden fırlamış gibi görünen bir gelin ve damat adayı ile karşılaşmak istemezler.


Kızlar, 1 hafta öncesinden köpüklü kahve provasına başlamanızı öneriyoruz. Nasıl mı?
Cezveye kişi sayısı kadar kahve fincanı su koyun . İçine yaptığınız kişi adedinden 1-2 çay kaşığı fazladan kahve koyun. Eğer az şekerli isteniyorsa kişi başına çeyrek çay kaşığı, orta şekerli isteniyorsa kişi başına yarım çay kaşığı, şekerli isteniyorsa kişi başına bir çay kaşığı şeker koyun. Cezveyi normal ateşe koyarak köpürene kadar aralıklarla karıştırın. Kaynama sırasında asla karıştırmayın. Köpürdükten sonra fincanlara yarısını koyun ve kısık ateşte tekrar köpürtün. Bu arada o gece için taze kahve almayı unutmayın. İşte misler gibi kokan, bol köpüklü kahvenin sırları. Unutmayın ilk puan her zaman kahveden gelir!!!
Bu arada, damadın heyecanından faydalanarak, ona hayatı boyunca unutamayacağı tatlı bir oyun oynayabilirsiniz. Bizden duymuş olmayın ama kahvesine şeker yerine tuz koyarak yüzündeki değişen ifadeyi keyifle izleyebilirsiniz.
Söz alışverişinde alınması gereken ürünleri detaylı şekilde incelemek için www.ceyyiz.com u ziyaret ediniz. www.ceyyiz.com söz töreni öncesi tüm ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz hesaplı bir satış sitesidir.

2 yorum:

Saadet dedi ki...

Kullanmiş oldugunuz resim şahsima ait olup en kisa surede kaldirilmasini onemle rica ederim.

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir blog sayfanız var. konya düğün salonları olarak iyi çalışmalar dilerim :)